Det sker

Opstilling af faner i anledning af H.K.H Prins Henriks bisættelse.

I anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks bisættelse tirsdag den 20. februar kl. 11.00, vil der være mulighed for, at der kan opstilles faner fra militære enheder, soldater- og marineforeninger samt øvrige foreninger i en faneborg langs Vindebrogade  Fanerne vil kunne vise Prins Henriks båre en sidste hilsen i forbindelse med bårens kørsel fra Christiansborg Slotskirke.

Foreninger, der ønsker at deltage i faneborgen, kan fra kl. 09.30 til 10.30 ankomme til Kastellet via Kongeporten, hvor der anvises parkering. Kl. 10.30 vil der være instruktion, hvorefter der gennemføres bustransport til Thorvaldsens Plads via Stormbroen ved Nationalmusset.

Bemærk dog, at der ikke anvendes sort sørgeflor, sort fanesnor eller sorte fanekvaster.

Landsformand Erik Fage-Pedersen udtaler “Vi opfordrer alle civile foreninger, spejder, folkdanser mv. til og møde op med deres Dannebrogsfane. Bred derfor budskabet”.

 

Se besked fra H M Dronningens Adjudantstab

Print Friendly

Flagning i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død

 

 

Flagning på halv stang i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

I anledning af, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er afgået ved døden, flages der fra onsdag den 14. februar 2018 til og med mandag den 19. februar 2018 på halv stang fra samtlige statsbygninger og statsskibe fra kl. 08.00 og indtil solnedgang.

Den 20. februar 2018 flages der på halv stang fra samtlige statsbygninger og statsskibe fra kl. 08.00 og indtil efter lysning af velsignelsen i Christiansborg Slotskirke, som påregnes at finde sted kl. ca. 11.45.

Efter lysning af velsignelsen flages der på hel stang indtil solnedgang.

Vi sender vores tanker til H.M. Dronningen og hele den kongelige familie.

Print Friendly

Nyhedsbrev 2. – 2017

I nyhedsbrev kan der læses om:

  • Formandens klumme
  • Om faneindvielse – historisk indblik
  • Om og flage med Dannebrog
  • Efterlysning fra Nationalt videncenter om Dannebrog

Læs nyhedsbreve her

Vi ønsker alle en god sommer

Landskontoret har ferielukket i periode 28. juni til 19. juli begge dage incl.

Print Friendly

Flagning i anledning af statsbesøg

Flagning den 24.-26. januar 2017 i anledning af Islands præsident Hans Excellence Guðni Thorlacius Jóhannesson og fru Eliza Jean Reids statsbesøg i Danmark.

I anledning af Islands Præsident Hans Excellence Guðni Thorlacius Jóhannesson og fru Eliza Jean Reids statsbesøg i Danmark flages der fra samtlige statsbygninger og statsskibe i Københavns Kommune og Tårnby Kommune den 24.-26. januar 2017.

Du kan se pressemeddelse fra Justitsministeriet

Print Friendly

Nyhedsbrev nr 3

I nyhedsbrev kan der læses om:

  • Formandens klumme
  •  Skal der Dannebrog på juletræet.

Læs nyhedsbreve her 

Vi ønsker alle en glædelig jul.

Print Friendly

KALENDER 2017

Danmarks-Samfundet har i mange år udsendt pr. post en kalender til alle vores medlemmer.
Fra i år er det af sparehensyn besluttet at kalender for 2017 kun udsendes til alle vore enkelt- og familiemedlemmer.
Som noget ganske nyt er kalender for 2017 udlagt her på hjemmesiden til selvprint.
I medfør heraf opfordres foreningsmedlemmer til at hente kalenderen her. Der kan printes alle de eksemplarer man ønsker sig. Man er også velkommen til at linke til kalenderen på denne hjemmeside. Det samme gælder enkelt- og familiemedlemmer der har brug for flere eksemplarer end den tilsendte.

Kalender 2017

 

 

Print Friendly

Danmarks-Samfundet beholder kongekronen i sit logo

I løbet af foråret blev der arbejdet med en ændring af Bekendtgørelse om kroers, foreningers og virksomheders brug af kongekronen. Danmarks-Samfundet blev opfordret til at indsende bemærkninger til  ændringerne. I de senere udsendte bemærkninger til Bekendtgørelsen fremgik det ret tydeligt, at man havde lyttet til vore bemærkninger. I juni blev Bekendtgørelsen endeligt vedtaget i Folketinget med ikrafttræden per 1. juli. Den 26. juli fremsendte Landsledelsen derfor en ansøgning til Rigsarkivet om fortsat brug af kongekronen i vort logo.

Med vedhæftede fil har vi nu fået tilladelse til at fortsætte med at benytte vort logo med kongekronen.

Det er med stor tilfredshed at Landsledelsen konstaterer, at vort arbejde bar frugt. Hvis vi var blevet pålagt at ændre vort logo, ville det have medført en større udgift for Danmarks-Samfundet.

Se bevet fra Rigsarkivet

Print Friendly