Det sker

Nyhedsbrev nr. 3 2018

Årets tredje nyhedsbrev beskriver forberedelser og idéer om de aktiviteter der påtænkes til Dannebrogs 800 års jubilæum i 2019. Vores flagkonsulent bidrager derudover med en nyere historie fra Estland og en ældre historie fra Antvorskov Kloster om Dannebrogs oprindelse:
Nyhedsbrev 2018 nr. 3

Print Friendly

Ny hjemmeside

Der er lavet en ny udgave af Danmarks-Samfundet hjemmeside, som kan ses på følgende link – når den nye hjemmeside er fuldt implementeret med lokalforeninger, lukkes den hidtidige side:
Ny hjemmeside

Ny hjemmeside

 

 

 

 

 

Print Friendly

Nyhedsbrev nr. 2 2018

Årets andet nyhedsbrev indeholder artikler om Valdemarsdag, planlægning af Dannebrogs 800 års jubilæum samt beskrivelser af flagallë og byudsmykning med Dannebrog. Der sluttes af med et tilbageblik på Danmarks-samfundets medlemsblad fra 1918:
Nyhedsbrev 2018 nr. 2

Print Friendly

Nyhedsbrev nr. 1 2018

Dette nyhedsbrev kommer blandt andet omkring formandens klumme, faneborg i forbindelse med Hans Kongelige Højhed Prins Henriks bisættelse, forårstid og flagning og lidt om Danmarks højest placerede flagstang:
Nyhedsbrev nr.1 2018

Print Friendly

Opstilling af faner i anledning af H.K.H Prins Henriks bisættelse.

I anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks bisættelse tirsdag den 20. februar kl. 11.00, vil der være mulighed for, at der kan opstilles faner fra militære enheder, soldater- og marineforeninger samt øvrige foreninger i en faneborg langs Vindebrogade  Fanerne vil kunne vise Prins Henriks båre en sidste hilsen i forbindelse med bårens kørsel fra Christiansborg Slotskirke.

Foreninger, der ønsker at deltage i faneborgen, kan fra kl. 09.30 til 10.30 ankomme til Kastellet via Kongeporten, hvor der anvises parkering. Kl. 10.30 vil der være instruktion, hvorefter der gennemføres bustransport til Thorvaldsens Plads via Stormbroen ved Nationalmusset.

Bemærk dog, at der ikke anvendes sort sørgeflor, sort fanesnor eller sorte fanekvaster.

Landsformand Erik Fage-Pedersen udtaler “Vi opfordrer alle civile foreninger, spejder, folkdanser mv. til og møde op med deres Dannebrogsfane. Bred derfor budskabet”.

 

Se besked fra H M Dronningens Adjudantstab

Print Friendly

Flagning i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død

 

 

Flagning på halv stang i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død.

I anledning af, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er afgået ved døden, flages der fra onsdag den 14. februar 2018 til og med mandag den 19. februar 2018 på halv stang fra samtlige statsbygninger og statsskibe fra kl. 08.00 og indtil solnedgang.

Den 20. februar 2018 flages der på halv stang fra samtlige statsbygninger og statsskibe fra kl. 08.00 og indtil efter lysning af velsignelsen i Christiansborg Slotskirke, som påregnes at finde sted kl. ca. 11.45.

Efter lysning af velsignelsen flages der på hel stang indtil solnedgang.

Vi sender vores tanker til H.M. Dronningen og hele den kongelige familie.

Print Friendly

Nyhedsbrev 2. – 2017

I nyhedsbrev kan der læses om:

  • Formandens klumme
  • Om faneindvielse – historisk indblik
  • Om og flage med Dannebrog
  • Efterlysning fra Nationalt videncenter om Dannebrog

Læs nyhedsbreve her

Vi ønsker alle en god sommer

Landskontoret har ferielukket i periode 28. juni til 19. juli begge dage incl.

Print Friendly

Flagning i anledning af statsbesøg

Flagning den 24.-26. januar 2017 i anledning af Islands præsident Hans Excellence Guðni Thorlacius Jóhannesson og fru Eliza Jean Reids statsbesøg i Danmark.

I anledning af Islands Præsident Hans Excellence Guðni Thorlacius Jóhannesson og fru Eliza Jean Reids statsbesøg i Danmark flages der fra samtlige statsbygninger og statsskibe i Københavns Kommune og Tårnby Kommune den 24.-26. januar 2017.

Du kan se pressemeddelse fra Justitsministeriet

Print Friendly