Valdemarsdag 2017

Herning den 15. juni 2017.

Begunstiget af godt vejr fejrede Lokalforeningen Valdemarsdagen sammen med mange medlemmer.

Da det i år er Folkemøde på Bornholm, og vore lokale politikere derfor er udvandret dertil, har vi valgt et andet spor til festtaler.

Det lykkedes at få DGI Midtjyllands formand Lars Egeborg til at holde festtalen. Forpladsen til DGI Huset i Herning blev derfor benyttet til flagfesten.

Efter at Svend Erik havde samlet de fremmødte faner og fanekommandoer, blev de ført frem til festpladsen.

Efter formandens velkomst blev der overrakt en ny fane til Fjelstervang Idrætsforening. Indvielsen finder sted på et senere tidspunkt.

Festtalen blev som anført holdt af DGI Midtjyllands formand, der bl.a. fortalte om flagets betydning for sammenhold og fejring i forbindelse med såvel sportsstævner som velkomsthilsen til vore hjemvendte venner, når de havde været udenlands. Der vil også være mange faner om få uger ved DGI Landsstævne i Aalborg,

Sønder Felding Efterskole var mødt talstærkt op med deres nye fane, som på et tidligere tidspunkt af året var bevilliget udleveret for at kunne være med i idrætsstævner i foråret.

Nu var det så tid til indvielse af denne. Formanden for Danmarks-Samfundets lokalforening slog det første søm i for Hendes Majestæt Dronningen, formanden for DGI Midtjylland slog søm nr. 2 i for Fædrelandet og fanebæreren for Efterskolen slog det tredje søm i for skolen.

Forstander Asbjørn Lyby holdt en takketale og fortalte om fanens betydning som samlingspunkt for skolen.

Formanden sluttede med at takke de fremmødte for den gode modtagelse, de var med til at give de nye faner og et på gensyn om et år.

Endvidere varslede formanden, at 800 året for Dannebrog lokalt vil blive fejret søndag den 16. juni 2019, startende med en festgudstjeneste.

Den øvrige del af programmet er fortsat under udarbejdelse.

Svend Erik førte fanerne tilbage til udgangspunktet.

Print Friendly